בניה קלה היא שיטת בנייה ששונה משמעותית משיטת הבניה הרגילה והמסורתית. בניה קלה כוללת שימוש בחלקים מוכנים המורכבים על שלד שעשוי מפלדה או אלומיניום וזאת בניגוד לבניה רגילה שכוללת שימוש בבלוקים וטיח. אם אתם מתלבטים לגבי בניה קלה, אנו ממליצים לכם להמשיך בקריאה ולקרוא את היתרונות שיש בשיטת בניה זו וגם את החסרונות.
מוכנים? אנחנו מתחילים!
להלן יתרונות בניה קלה:
יתרון מס' 1 – מהירות בניה
העבודה מסתיימת תוך חודשים ספורים. זאת תודות לייצור שלד המבנה במפעל ולא באתר הבניה.
יתרון מס' 2 – בניה נקיה
אם מדובר על תוספת בניה לבית קיים, אפשר להמשיך להתגורר בבית.
יתרון מס' 3 – בניה ירוקה
החומרים בהם משתמשים בבניה קלה הם ידידותיים לסביבה ולמרביתם יש גם תקן של בניה ירוקה.
יתרון מס' 4 – בידוד
רמות בידוד גבוהות בהשוואה לרמות הבידוד בבניה קונבנציונאלית. כלומר, בית שנבנה בבניה קלה יבודד פי 3 טוב יותר מבית שנבנה בבניה רגילה. המשמעות של רמות בידוד באה לידי ביטוי גם בחיסכון בחשמל.
להלן חסרונות בניה קלה:
חסרון מס' 1 – קושי בשינויים בשטח
יש לבצע תכנון מקדים שיהיה מדויק ויסודי. אם לא נעשה זאת, יהיה לנו פחות אפשרויות לבצע שינויים בשטח וזאת לעומת הבניה המסורתית שניתן לבצע שינויים בשטח ללא בעיה.
חסרון מס' 2 – אנשי מקצוע
יש מעט חברות בארץ המתמחות בבניה קלה. כמו כן, אין הרבה קבלנים ואדריכלים שיבצעו את עבודת התכנון והביצוע.
חסרון מס' 3 – שיטת בניה חדשה בארץ
בגלל שמדובר על שיטת בניה חדשה יחסית, קשה לבחון איך יחזיקו המבנים והאם יחזיקו לאורך שנים רבות.
חסרון מס' 4 – קושי במכירה
בארץ, הציבור מעדיף לרכוש בתים שנבנו בבניה מסורתית מאשר כאלה שנבנו בבניה קלה. על כן, כאשר בתים כאלה מפורסמים למכירה, יש קושי במכירתם.
האם יש צורך בהיתרי בניה, כאשר בונים בבניה קלה?
התשובה היא חד משמעית – כן. ממש כמו שיש צורך בהיתר בניה עבור בית שנבנה בשיטה מסורתית, כך גם לגבי בית שנבנה בבניה קלה. כמו כן יש צורך בהצגת אישור של יועץ בטיחות והצגת תו תקן לחומרים.
איך לבחור חברה המתמחה בבניה קלה?
ברחבי הארץ פועלות מספר חברות המספקות את השירות. כמו בכל קניה של שירות או מוצר, יש לבדוק חוות דעת על החברה, לבדוק כמה שנים היא פועלת בתחום, לבקש לדבר עם לקוחות וכמו כן לראות את העבודות שהיא ביצעה. לאחר שבדקתם את כל הנתונים ויש בידיכם 2-3 שמות של חברות מתאימות, אז תוכלו להמשיך ולבדוק את הפרמטר המשמעותי והעיקרי והוא המחיר. סביר להניח שהמחירים ישתנו מחברה אחת לאחרת וכמו כן ישתנו בהתאם לפרויקט שלכם (האם מדובר על תוספת בניה, בניה של בית וכו'). עשו את השיקולים שלכם ובדקו שהמחיר מתאים לתקציב שהגדרתם. שיהיה בהצלחה!
* קרדיט תמונה Pixabay