מה לא להכניס למקרר שלכם:
אתם מגיעים לחנות המכולת והמקרר שלכם עולה על גדותיו. אולם האם כל הדברים הנמצאים בתוך המקרר שלכם באמת משתייכים לשם? העניין הוא שמרבית הפירות והירקות הטריים יכולים להחזיק מעמד ללא קירור – ביחד עם עוד מספר מוצרי מזון מעניינים.
על פי המחלקה החקלאית האמריקאית, קיימים שני סוגי חיידקים הגורמים לבעיות. חיידקים פתוגניים גורמים למחלות הנישאות במזון, וחיידקי ריקבון המשנים את המראה, את הריח ואת הטעם של מוצרי המזון. ברגע שמוצר מזון מפתח דרגות מסוכנות של חיידקים פתוגניים, המראה, הריח והטעם שלו יכולים להיות רגילים בעודם מאוד מסוכנים. אולם כאשר ריקבון מתחיל במוצרי המזון, הטעם יכול להיות מגעיל אולם לא בהכרח יגרום לכם לחלות. העניין מבלבל נכון? להלן רשימה של 31 פריטים שיישארו טובים גם ללא אחסון במקרר.
- תפוחי אדמה: כאשר תפוחי האדמה קרים מדי, עמילנים הנמצאים עליהם הופכים לסוכר, וגורמים לטעם תפל. אחסנו את תפוחי האדמה בשקית נייר בארונית או במגירה קרירה וחשוכה. הדבר נכון גם לגבי הבטטות.
- דבש: הדבש המפתה שלכם יהפוך לעיסה גבישית אם תאחסנו אותו במקרר. אחסנו את הדבש בתנאי טמפרטורת חדר והרחק מאור השמש על מנת לשמור על דבש יפה ושמח.
- עגבניות: העגבניות למעשה מתחילות לאבד את הטעם שלהן והופכות לרכות למדי לאחר שנשארות בתוך המקרר. השאירו את העגבניות על הדלפק ועשו בהן שימוש ברגע שהקליפה שלהן גמישה במידת מה.
- תפוחים: תפוחים, בדיוק כמו עגבניות, מתחילים לאבד את הטעם שלהם לאחר אחסון ממושך במקרר. השאירו את העגבניות על הדלפק והכניסו אותן לתוך המקרר 30 דקות לפני אכילתן במידה ואתם רוצים שיהיו פריכות.
- בצלים: המקום הטוב ביותר לאחסון בצלים הוא בתוך שקית נייר בארונית או במגירה הממוקמים במקום קריר וחשוך. אם מאחסנים אותם בתוך המקרר, הם מתרככים ומתחילים להפיץ ריח בצל על מוצרי מזון המאוחסנים בקרבתם.
- חמאת בוטנים: את חמאת הבוטנים ניתן להשאיר ללא בעיה בתוך ארונית קרירה הממוקמת במקום חשוך.
- לחם: יתכן ותתפתו לאחסן לחם בתוך המקרר, אולם פעולה זו למעלה מייבשת את הלחם מהר יותר. במקום זה, אחסנו את הלחם בארונית קרירה או בארגז לחם לשמירה על טריותו.
- בננות: השאירו את הבננות על הדלפק, ובמידה והן הופכות לחומות לפני שאתם מצליחים לעשות בהן שימוש, הכניסו אותן לתוך המקפיא על מנת להכין מהן לחם בבנות בשלב מאוחר יותר.
- מרבית השמנים: כמעט כל השמנים בטוחים לאחסון בתנאי טמפרטורת חדר. במידה ולשמן יש ריכוז נמוך יותר של שומן רווי, כגון חריע או שמן חמניות, הוא יפיק תועלת מאחסון בארונית חשוכה וקרירה או בדלת המקרר.
- אבוקדו: אחסנו את האבוקדו על הדלפק ואת שאריות האבוקדו בתוך המקרר. אולם לאחר אחסנתם במקרר הם יאבדו מהטעם שלהם, על כן יהיה זה רעיון טוב לעשות שימוש באבוקדו שלם בכל פעם.
- פלפלים: ניתן להשאיר פלפלים אדומים, ירוקים, צהובים ואף חריפים בשקית נייר בתוך ארונית או מגירה קרירות.
- קישואי חורף: הדרך הטובה ביותר לאחסן בלוטים, ספגטי ודלורית (אגוז חמאה) היא בתנאי טמפרטורת חדר.
- פירות הדר: אחסנו תפוזים, לימונים ולימוניות בתנאי טמפרטורת חדר על הדלפק שלכם במטבח. אך היזהרו שלא לקבץ אותם קרוב מדי האחד לשני אחרת הדבר יגרום להם להעלות עובש.
- ענבים: לענבים טריים יש חיי מדף קצרים גם כך, לכן השאירו אותם מחוץ למקרר ואכלו אותם תוך יום או יומיים מרגע רכישתם.
- מלונים: את מרבית המלונים עדיף לאחסון מחוץ למקרר. ברגע שמכניסים אותם למקרר, הם נוטים להתקלקל ולהפוך לאבקתיים. לאחר שחתכם מלון, במידה ונשארות שאריות, אחסנו אותן בתוך המקרר.
- קטשופ: אכן, הקטשופ שלכם יכול להישאר טרי גם בתוך המזווה שלכם – גם לאחר שפתחתם אותו. בשל כמות החומץ והחומרים המשמרים, ניתן לאחסן אותו גם במזווה (תחשבו על שקיות הקטשופ שמחלקים לכם במסעדות המזון המהיר שאתם כל כך אוהבים.
- ריבה: בשל כמות החומרים המשמרים הגדולה שיש בתוך ריבות וממרחי ג'לי, ניתן לאחסן אותם גם במזווה לאחר פתיחתם.
- פירות גלעיניים: פירות גלעיניים אינם אוהבים את המקרר, לכן השאירו אותם על הדלפק עד להבשלתם ולאחר מכן אכלו אותם.
- חמוצים: פריט נוסף המכיל כמות גדולה של חומרים משמרים, בעיקר חומץ, חמוצים יישארו פריכים לאחר אחסנתם במזווה. אולם, במידה ואתם אוהבים חמוצים קרים, אחסנו אותם בדלת המקרר, המשאיר את הנקודות הקרות ביותר של המקרר עבור פריטים שבאמת זקוקים להם.
- שום: אחסנו את השום בשקית נייר במקום קריר וחשוך והוא ישמור על הטעם הנהדר שלו במשך שבועות.
- רוטב חריף: פנו מקום במקרר שלכם ואחסנו רוטב חריף במזווה שלכם – אפילו לאחר שפתחתם אותו. כל החומרים המשמרים והתבלינים שומרים אותו בטוח לשימוש עם האוכל שלכם.
- תבלינים: תבלינים טחונים אינם מצריכים אחסון במקרר. לעולם לא.
- קפה: אנשים רבים חושבים שלקפה מגיע מקום מיוחד בתוך המקרר או בתוך המקפיא, אולם למעשה הכי טוב לאחסן אותו בטמפרטורת חדר כך שהשמנים הטבעיים שלו יכולים לספק טעם אמתי לספל הקפה שלכם. קנו את הקפה בחבילות קטנות על מנת שהקפה שלכם בבוקר יהיה ריחני ועשיר בטעם.
- רוטב סויה: אכן, ישנה כמות מספיק בהחלט של חומרים משמרים (מלח) בתוך רוטב סויה על מנת לשמור אותו בטוח לאחר אחסנתו בטמפרטורת חדר.
- רטבים אחדים לסלט: בדיוק כמו עם תבלינים אחרים, מרבית הרטבים לתיבול הסלט, במיוחד אותם אלו המבוססים על חומץ או שמן, ניתנים לאחסון מחוץ למקרר ללא כל בעיה. את הרטבים המבוססים על קרם, יוגורט או מיונז יש לאחסן בתוך המקרר.
- אגוזים: את האגוזים ניתן לאחסן ללא כל בעיה במקום קריר וחשוך.
- פירות יבשים: אין כל צורך להכניס אותם למקרר.
- דגנים: דגן יכול להישאר טרי במזווה ללא כל בעיה.
- טונה ארוזה בוואקום: יתכן ולא תהיו בטוחים בכך, אולם הטונה הזו עברה איטום, בדיוק כמו בקופסת שימורים, כך שאין כל בעיה לאחסן אותה בטמפרטורת חדר.
- עשבי תיבול: במידה ואתם בוחרים בעשבי תיבול טריים מחנות המכולת, במקום לדחוף אותם בשקית פלסטיק אטומה, שימו אותם בקנקן מלא במים העומד על דלפק המטבח שלכם, הדבר יוצר זר עשבי תיבול לשימוש בזמן הבישול.
- סירופ מייפל אמתי: כמו במקרה של הדבש, סירופ מייפל מהסוג הזה יתגבש ויהפוך לעיסתי במידה ויאוחסן בתוך המקרר.