פירות וסוגי אגוזים בעלי ערך תזונתי גבוה
פירות וסוגים שונים של אגוזים עשירים בנוגדי חמצון, הנאבקים ברדיקלים החופשיים שבגוף. רדיקלים חופשיים עשויים להישמע כמו כת של טרוריסטים קיצוניים המתחמקת מכך שיתפסו אותה ומחוללת הרס בעולם ולמעשה בהקשר לגופכם יהיה זה התיאור המתאים ביותר. הרדיקלים החופשיים, מתפתחים באופן חלקי בעקבות מטבוליזם אולם יתכן ויוטל עומס של רדיקלים חופשיים נוספים ומיותרים על גופינו באמצעות גורמים חיצוניים הכוללים בין השאר את זיהום הסביבה, עשן הסיגריות, הקרינה, מצרכי המזון המובערים, מצרכי מזון שטוגנו בשמן עמוק ומצרכי מזון מבושלים. כאשר כמות מספיק גדולה של רדיקלים חופשיים מהסוג הזה פולשים למערכת החיסונית שלנו, עולות בעיות. הדבר קורה ברגע שאתם זקוקים להצטברות של נוגדי חמצון במערכת החיסון על מנת להילחם ברדיקלים החופשיים הקיימים בצורת מצרכי מזון בעלי ערך תזונתי גבוה או בצורת תוספי מזון.
פירות יער מסוג Goji
את פירות היער מסוג Goji מגדלים על גפנים בעמקים המוגנים והשמורים של פנים מונגוליה וטיבט. פירות יער אדומים אלו בעלי טעם מובהק וברור משמשים כמקור עשיר של ויטמין C, עם כמות של פי 500 יותר ויטמיןC לכל אונקיה מכמות ויטמין ה- C שיש לתפוזים ולמעשה יותר ממה שיש לכל סוג אחר של פרי. הם נחשבים למקור נהדר של ויטמין A, B1, B2, B6 וויטמין E ומכילים השלמת חלבון מלאה הכולל 18 חומצות אמיניות ו-21 מינרלים. יותר מהכול הם נחשבים לנוגדי חמצון מצוינים ההופכים אותו למזון שלם טבעי לעיכוב של תהליך ההזדקנות ולהגנה מפני מחלות.
קקאו גולמי
יכולנו בקלות להקדיש עמוד שלם במתן הסבר לסוג זה של אגוז, אם לא ספר שלם. אולם ניתן מילת אזהרה לפני שנתחיל ונאמר כי אבקת קקאו ושוקולד מסחרי עוברים תהליך עיבוד באמצעות "השיטה ההולנדית" כלומר שאבקת הקקאו והשוקולד המסחרי נתונים לטמפרטורות מאוד גבוהות של עד 150°C בליווי סיוע נוסף של חומרי ממס, וכך משמידים את מרבית החומרים המזינים ואת מרבית נוגדי החמצון. וודאו שאתם משיגים קקאו גולמי אורגני מורשה בצורת אבקה, בצורת מקור או בצורה של פול קקאו שלם מכיוון שבמצבים אלו הטמפרטורה לעולם לא תעלה מעל 40°C ובכך יאפשרו את שלמותם של הוויטמינים, המינרלים ונוגדי החמצון הרגישים לחום. יתכן ופולי קקאו גולמי מכילים את המקור המרוכז ביותר בעולם של נוגדי חמצון שניתן למצוא בכל סוג מזון. כמו כן הם מועשרים במגנזיום אשר נתגלה כמינרל המרכזי שחסר הכי הרבה גם בעקבות תפריט מזון מאוזן. עבור אותם אנשים המודאגים מכך שגופם לא יקבל כמות מספיק גדולה של ברזל, טוב לדעת שכל מנה של פולי קקאו גולמי מכילה 21% מקצבת הברזל היומית המומלצת. ואם לא די בכך, פולי הקקאו הגולמי כוללים תוצאה של 95,500 של נוגד חמצון (ORAC). על מנת לשים את הדברים בפרספקטיבה נכונה, זה אומר פי 14 יותר נוגדי חמצון ממה שיש ביין האדום ופי 21 יותר נוגדי חמצון ממה שיש בתה הירוק.
מאקה
מקור אבקת המאקה בשורש המאקה, מצרך מזון עתיק וטעים בעל ערך תזונתי גבוה המגיע מפרו. את המאקה גידלו מזה לפחות 2000 שנה ונצרך על ידי לוחמי האינקה במטרה להגביר את הכוח ואת הסיבולת שלהם. זהו מצרך מזון בעל ערך תזונתי גבוה בו נעשה שימוש, על פי המסורת, על מנת לצבור אנרגיה, לשפר את החשק המיני, לספק תמיכה במערכת הפוריות ולשפר את תפקוד המערכת החיסונית. המאקה ממשיך גם היום לשמש כמצרך מזון עיקרי חשוב וכצמח רפואי עבור העם הפרואני וניתן היום להשגה במידה ניכרת ברחבי העולם בצורת תוסף מזון שלם.
אסאי
פולי אסאי מזה זמן רב היו חלק מתפריט המזון העיקרי של השבטים המתגוררים באזור האמזונס. עם המראה של ענב סגול וטעם של פרי יער טרופי, נתגלה האסאי כבעל מאפיינים נוגדי חמצון הודות לרמה גבוהה של אנתוציאנינים, פיגמנטים המצויים גם ביין האדום. דרוג ה- ORAC של האסאי הינו 1,027. וודאו שאתם מחפשים אחר פרי האסאי המיובש הקפוא שבו החומרים המזינים נשמרים שלמים או בזמן שאתם קונים את המיץ חפשו אחר מותג שלא עבר תהליך פסטור או תהליך חימום בשום צורה.
אגוזי קוקוס
אגוזי קוקוס צעירים משמשים כאחד מהמקורות העשירים ביותר באלקטרוליטים בטבע כולו. אלקטרוליטים הינם מלחים מיוננים הנמצאים בתאים שלנו, אשר מעבירים אנרגיה בכל הגוף. מי קוקוס נחשבים לאלטרנטיבה טובה הרבה יותר למשקאות ספורט מסחריים עמוסים בסוכרים ובצעים מלאכותיים. המבנה המולקולרי של מי הקוקוס זהה לפלסמה של הדם האנושי, מה שאומר שהגוף מזהה אותו באופן מידי ועושה בו שימוש טוב. שתיית מיץ מאגוז קוקוס צעיר דומה לעירוי דם מידי לגופכם. למעשה, היה זה מנהג שכיח במהלך מלחמת העולם השנייה באזור האוקיינוס השקט, שם שני הצדדים בקונפליקט עשו שימוש במי קוקוס שנשאבו ישירות מאגוז הקוקוס, על בסיס קבוע, במטרה לספק עירויי דם לחיילים פצועים במצבי חירום.
שמן קוקוס
השומן הרווי של שמן הקוקוס משתייך לקבוצת חומצות השומן בשרשרת הבינונית, המתעכלות בקלות רבה יותר והמנוצלת בצורה שונה על ידי הגוף לעומת השומנים הרוויים האחרים (כגון חמאה, בשר וביצים). בעוד ששומנים רוויים אחרים נאגרים בתאי הגוף, החומצות השומניות המשתייכות לשרשרת הבינונית, המצויות בשמן הקוקוס, נשלחות ישירות לכבד שם הן הופכות באופן מידי לאנרגיה. שמן קוקוס יאיץ למעשה את חילוף החומרים כך שהגוף שלכם ישרוף יותר קלוריות ביום, דבר שיתרום לכם לרדת במשקל. שמן קוקוס מספק תמיכה לתפקוד המטבולי הבריא ונחשב לגורם אנטי בקטריאלי , אנטי ויראלי ואנטי פטרייתי מאוד מבוקש. תושבי האיים באזור האוקיאנוס השקט מאמינים בכך ששמן הקוקוס מרפא הכול ונחשב למתנה שקיבלנו מהטבע לריפוי כל המחלות.
Noni
פרי זה היה בשימוש על ידי תושבי האי פולינזיה כתרופה משקמת מזה יותר מ-1500 שנה. המחקרים מתעדים את העובדה שפרי הנוני כולל מאפיינים אנטי בקטריאליים מדהימים המאפשר לטפל אפילו במחלת האי-קולי. פרי הנוני מכיל פעילות המונעת התפתחות של גידולים, מאפיינים אנטי דלקתיים, יעיל כאמצעי לשיכוך כאבים, מייצר שיקום של התאים ומחזק את המערכת החיסונית. פרי הנוני מכיל מספר גדול של ויטמינים, מינרלים, אנזימים וחומרים מזינים מהצומח. אנשים רבים מאמינים בכך שההשפעה הסינרגיסטית שיש לחומרים המזינים הרב היקפיים היא אשר מספקת לו את העוצמה. פרי הנוני הוכח כיעיל בטיפול בהתקררויות ובסוגים שונים של מחלת השפעת, בהפרעות עיכול, בהפרעות בעור, כאמצעי לשיכוך כאבים, לטיפול בכאבי ראש, בדלקות ועוד. לקבלת התוצאות הטובות ביותר נסו למצוא מוצר מיובש ומוקפא העושה שימוש בפרי שלם אחד בלבד או בעת רכישת מיץ חפשו אחר מותג שאינו עושה שימוש בתהליך פסטור.